RM2.6 wang 1MDB?

12 Januari 2013

TERKINI HKR: Ni je datang? Toksah gebang la nak tukar kerajaan…

Lihat lah betapa bijak nya melayu berpolitik.... tergadai segala2nya. Mana bendera PAS?
Kehkehkehhh!!!


Himpunan Kebangkitan Rakyat @ Himpunan Shamsidar mencatatkan kehadiran sekitar 40 ribu orang. Anggaran di dalam stadium sekitar 35 ribu orang dan sekitar lima ribu orang lagi di luar stadium termasuk penjual dan penjaja kecil. Ini berdasarkan laporan pihak berkuasa dan juga pemerhatian pemberita yang berada di sana.

Namun pentadbir Facebook Polis KL dengan tidak semena-mena mengisytiharkan jumlah kehadiran di dalam stadium sahaja menjangkaui 80 ribu orang. Malaysiakini pula menyatakan 100 ribu orang hadir. Memang susah untuk berhujah dengan mereka yang membuat anggaran menggunakan kepala lutut
Kenyataan Facebook Polis KL
Kenyataan ini bertentangan sangat bertentangan dan tidak langsung di sokong oleh gambar yang dipamerkan oleh facebook itu sendiri.


Sehingga jam 4 petang tadi, Malaysiakini langsung tidak berani menyiarkan gambar-gambar di dalam stadium.

Untuk kiraan mudah ialah standard tempat duduk Stadium Merdeka hanya boleh dipenuhi sekitar 25 ribu orang. Jika diasak-asak dan semua berdiri ia boleh mencapai 35 ribu orang. Jika ada sesiapa yang mempunyai gambar menunjukkan tempat duduk Stadium Merdeka telah diisi secara tersusun, padat dan ramai yang berdiri maka sila tunjukkan bukti. Ini kerana gambar-gambar yang sampai kepada kami menunjukkan sebaliknya.

Keluasan padang bola pula ialah sekitar 50 ribu kaki persegi. Dengan andaian setiap orang berdiri secara menegak dan hanya mengambil ruang sebanyak 2 kaki persegi setiap orang, hanya 25 ribu dapat dimuatkan di atas padang. Dua kaki persegi adalah ruang sebesar “dua tile” saiz biasa di rumah anda. Bolehkah semua orang hanya menggunakan 2 kaki persegi untuk berdiri?


Jika kita andaikan boleh pun, adakah gambar-gambar yang ditunjukkan dalam semua laman web media menunjukkan padang bola sepak di Stadium Merdeka begitu padat seperti yang digambarkan dalam tulisan ini?

Fokus dari udara
Nota: Oh ya, sila bawa gambar photo yang asli bukan yang telah diedit oleh laman penipu seperti Malaysiakini.com, suarapakatanrakyat.com dan Kl-today.com

StinGray says:
35ribu tu belum tolak 50% budak2 sekolah lagi…kalau takat 15-18 ribu pengundi yg datang bg support himpunan ” indahnya meliwat & berzina “… toksah gebang la nak tukar kerajaan…


Reaksi:

1 ulasan :

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.