#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

11 September 2013

Kakitangan Awam Macai PR: 'OPERASI CANTAS' Perlu Diadakan!!!


Logo PDRM: ‘Ops Cantas’ Versi Kakitangan Awam Macai PR, Perlu Diadakan

TINDAKAN seorang grafik artis RTM mengubah suai logo PDRM yang dikesan semalam, perlu menjadi pengajaran kepada pihak-pihak berkaitan untuk membersihkan sektor awam dari macai pembangkang atau yang sebelum ini mengaku pro BN tapi sekarang sudah cenderung ke arah dubor Anwar Ibrahim.

Penulis sendiri kenal satu dua macai jenis ini. Perdebatan mengenai kenaikan minyak baru-baru ini, menyerlahkan hipkorasi sebenar macai berkenaan yang selama ini ditutup rapi.

Bangkai gajah nak tutup macam mana, berbau juga dia.

Apatah lagi penulis dimaklumkan memang ada petugas khas yang khusus untuk melihat perkara ini dan mengambil tindakan dimana perlu supaya para macai ini tidak terus merosakkan imej kerajaan dari dalam.

Siapa dan dimana petugas ini berada, penulis tak payah cakaplah, tapi ada.

Sebetulnya isu ini sudah lama. Sejak ada pulak yang ghairah nak bawak pembaharuan, keterbukaan dan apa jadah yang lain dalam pentadbirannya, segala macam macai sudah masuk dalam sektor awam dan boleh menjadi bom yang bakal meletus bila-bila masa.

Jangan silap, ini bukan masalah keadilan, bertindak kejam atau takut, ini masalah macai-macai pro Anwar ini tidak professional dimana juga mereka berkhidmat, sektor swasta atau awam. Yang teruknya awamlah, sebab ia melibatkan dasar kerajaan.

Nak sokong pembangkang ke apa, itu lantak kaulah (undi rahsia), tapi sampai sabotaj tempat kau sendiri cari makan (macam yang berlaku di RTM ini), apa ke halnya pulak?

Selanjutnya KLIK SINI..

Reaksi:

1 ulasan :

  1. ini baru sikit. tak termaksud syarikat anak jcorp yang berhutang dengan syarikat dap

    pasir gudang

    BalasPadam

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.