#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

17 Mac 2011

"Diminta Najib beserta Rosmah segera bertaubat" - kata Bob Lokman

Macamana PAS tak makin tergelincir... Sekarang Bob Lokman pun sudah boleh buat ceramah agama. Jika dulu bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainal Abidin ditahan JAIS kerana dikatakan mengadakan ceramah tanpa tauliah di sebuah rumah, PAS pula tidak memerlukan sebarang tauliah untuk ceramah di atas pentas.

Bagaimanapun tahniahlah kepada Bob kerana sudah menganut PAS. Kalau benar sudah bertaubat  kepada Allah, tidak perlulah muncul di depan khalayak ramai sambil burukkan pihak lain pula. Kita pun tidak tahu setakat mana amal ibadah kita diterima Allah. Dikhuatiri bila jadi terkenal di kalangan umat seParti, rasa taksub akan menguasai diri... Bukankah manusia itu tidak terlepas dari ujian Allah?

Inilah komen blogger mereka...


Memang kelakar brader bob ini..manakan tidak,semasa sedang
berceramah.Tiba-tiba petugas menghulurkan sekeping kertas
untuk di umumkan,lalu dengan spontan brader bob mengumumkan
"Diminta Najib beserta Rosmah segera bertaubat" diikuti gelak tawa
para hadirin...inilah kelebihan ceramah brader Bob,dengan joke
selambanya yang dapat menarik para hadirin.


Petikan dari: Rajahmas

Pendapat Kawan:
Bob... Ini bukan pentas bangsawan atau pun sitcom untuk kamu berdailog sesedap mulut... Kalau rasa masuk PAS atas kesedaran untuk bertaubat... Apa lagi yang dok mengata, menghina insan lain... Hai, sudah la Bob..
Reaksi:

3 ulasan :

 1. brader bob nih betul2 ke..ujian....kalau sekadar nak mencari kebenaran pergi arr mengerjakan umrah...berdoa mintak ditunjukkan kebenaran...bukannya mengata dalam pentas2 ceramah pas...kalau anak dia degil dan nakal...dan tak dengar cakap bukan salah kerajaan sebab dia brader bob sendiri yg sepatutnya jadi idola pada anaknya sendiri tak ternasihat diri sendiri....lu pikir arrrr sendiri

  BalasPadam
 2. Emm,mcm tu la... Nampak riak pun ada BOB ni...

  BalasPadam
 3. kenapa Bob pakai tongkat.... Allah murka la tu,,, Bawa bertaubat la saudara BOB,,, cermin muka tu,,,
  Hodoh muka,, perangai lg la hodoh.....

  BalasPadam

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.