#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

17 Jun 2013

What is wrong with them, haaa? Mengong ka?


Fitnah dan pembohongan yang dilempar pembangkang khususnya berkaitan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) baru-baru ini telah menimbulkan persepsi yang salah terhadap kerajaan sehingga ada golongan terpelajar yang menerima bulat-bulat dakyah tidak berasas itu.

Antara fitnah pembangkang yang tidak masuk akal dan tidak dapat dibuktikan sehingga ke hari ini , ialah tuduhan Barisan Nasional (BN) membawa 40,000 warga Bangladesh untuk mengundi.

"Ini satu fitnah dan pembohongan. yang amat besar yang berlaku dalam pilihan raya kali ini. Sebab itu saya kata tak kan ada orang tak boleh fikir. Rupanya ada orang tak boleh fikir. Saya dapat tahu peguam pun tak boleh fikir.

"What is wrong with them (apa masalah golongan ini)? What is wrong to the level of inteligent and rasionality (apa sudah jadi dengan tahap kebijaksanaan dan rasional mereka) yang tak boleh fikir soal ini,"...

Itulah kata-kata yang sering diulang-ulang oleh YAB. Perdana Menteri kita. Adakah puak-puak barua Anwar yang ada tu semua sudah 'mengong'???
Reaksi:

0 ulasan:

Catat Ulasan

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.