#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

29 September 2011

ISU HUDUD: Dah agak dah, Pok Nik oiii.... Tengok ni!!!Majlis Pimpinan Pakatan (MPP) pembangkang tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan Pas kerana ia tidak menepati dasar bersama, Perlembagaan Persekutuan dan agenda Buku Jingga.


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pakatan pembangkang menghormati pendirian Pas dalam hal itu tetapi pada masa yang sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.


“Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama dan Perlembagaan Persekutuan,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat pakatan pembangkang selama tiga jam di sini malam tadi.


Turut hadir Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Pengerusi DAP, Karpal Singh, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.


Ketika ditanya sama ada isu hudud akan terus diketepikan pada masa akan datang, Anwar yang juga Penasihat PKR berkata, gabungan itu tidak ada masalah untuk membincangkan tentangnya kerana berpegang pada prinsip demokrasi dan kebebasan bersuara. 


Sumber— Bernama

Saksikan video sidang akhbar di bawah:

Kata Kawan:
Haaa... nampak tak? Dah agak dah keputusannya begini... Apa ni Pok Nik? 
Dah tu, UMNO juga yang salahkan...

Ini lah sifat munafik PAS yang tak boleh diikut...
Emm,.. Ayuh lah Pas totok. Turun lah ke jalan 
buat demo desak hudud diadakan ... 

0 comments:

Post a Comment

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.