#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

26 March 2015

Pembangkang pertikai lagi kenapa Dr Mashitah tidak ditahan Polis.


MP DAP Ipoh Timur yang cuba bangkit mempertikaikan semula kredibiliti anggota Polis kononnya Polis tidak menahan Ketua Wanita UMNO Baling setelah mengeluarkan satu kenyataan sensitif semasa Perhimpunan Agung UMNO 2014 dianggap tektik untuk mendapatkan publisiti murahan.

Walaubagaiman pun, hal tersebut telah disambut oleh Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi bagi menjawab soalan Ahli Parlimen DAP Ipoh Barat, M Kulasegaran yang bertanya kenapa pemimpin UMNO tidak ditahan berhubung kenyataan kontroversi yang dikeluarkan kerana kenyataan Dr. Mashitah dapat dirakam dalam tempoh 24 jam selepas aduan dibuat.

Dr. Mashitah yang dikaitkan sebagai pemimpin UMNO yang tidak ditahan berhubung kenyataan kontroversi yang dikeluarkan mengenai kejadian membakar Al-Quran di Kedah.

Beliau yang juga Pengerusi Eksekutif Yayasan Pembangunan Pondok Malaysia (YPPM) bagaimanapun memberi kerjasama kepada polis apabila tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi pada 8 Disember tahun lepas.

Mashitah sebelum itu dilapor membangkitkan isu berkenaan dalam perbahasannya di Perhimpunan Agung UMNO 2014 yang berlangsung pada akhir November.

Susulan itu pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang menggesa siasatan dibuat terhadap Mashitah, manakala pada 28 November, Ahli Parlimen DAP Kulai, Teo Nie Ching membuat laporan polis kerana kenyataan Dr Mashitah dianggap tidak bertanggungjawab.

Bekas timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri itu dalam penjelasannya berkata, sebelum menyampaikan perbahasan, beliau dimaklumkan oleh Ketua Wanita UMNO Kuala Kedah bahawa berlaku peristiwa berkenaan di Dewan Undangan Negeri (DUN) Kubang Rotan, di Kedah.

Namun Menteri Besar Kedah Datuk Paduka Mukhriz Mahathir kemudian menjelaskan bahawa siasatan awal mendapati kejadian itu dilakukan oleh mereka yang kurang siuman.


Selanjutnya ikuti sedutan ucapan Dr Mashitah yang dikatakan telah membangkitkan sensitiviti sesetengah pihak.

1 comments :

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.