#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

1 July 2015

Isu permit perjalanan teksi Johor Bahru-Singapura ditangani segara - SPAD


Perkhidmatan teksi Johor Baharu-Singapura dilaporkan terjejas berikutan masalah permit yang tamat tempoh. ekoran situasi tersebut, 200 pemandu teksi JB-Singapura dan lebih 1,000 pengguna perkhid­matan itu mengalami kesukaran. memasuki negara berkenaan.

Ia berikutan permit kebenaran memasuki Singapura itu tamat pada 31 Mei lepas dan kemudian disambung hanya untuk tempoh sebulan sehingga semalam, dan kesemua teksi Johor Baharu-Singapura tidak dapat memasuki republik berkenaan sejak 12 tengah malam kelmarin.


Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat dalam memberi maklumbalas melalui kenyataan medianya hari ini, bahawa pihaknya sedang bekerjasama dengan POS Malaysia dan Jabatan Kastam Diraja Malaysia bagi mendapatkan permit perjalanan yang dikeluarkan oleh pihak Penguasa Pengangkutan Darat (LTA) Singapura pada 2 Julai. (esok)

SPAD tetap bersedia menyelesaikan permasalahan permit perjalanan teksi Johor Bahru-Singapura secepat mungkin dan menjelaskan bahawa perkhidmatan teksi akan tetap diteruskan.

"Isu mengenai penyerahan permit kepada pemandu teksi Johor dijangka selesai dalam jangka masa satu hingga dua hari," menurut kenyataan medianya itu.

SPAD berkata bagi memastikan kesinambungan perkhidmatan teksi merentasi sempadan itu, sokongan daripada pihak teksi Singapura telah diterima.


Ini bermakna tidak akan ada gangguan perkhidmatan teksi dari Singapura ke Larkin dan Larkin ke Singapura," kata SPAD

Isu mengenai penyerahan permit kepada pemandu teksi Johor dijangka akan selesai dalam jangka masa 1 hingga 2 hari.

0 comments:

Post a Comment

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.