RM2.6 wang 1MDB?

3 Ogos 2011

ISU MyPR-MyKad: Malaysiakini, punca penipuan...Klik sini tengok!


Haramjadah punya Malaysiakini... Tak sudah-sudah mengeluarkan isu tak berfakta. Beginilah tindak tanduk media pembankang yang hanya mahu menabur fitnah untuk menarik minat dan mempengaruhi pembaca.

Yang lebih malang lagi, blogger pembangkang lah. Bukan main kelangkabut macam cacing kepanasan dok menyebarkan cerita bila mendapat isu dari Malaysiakini yang menjadi rujukan utama bagi mereka semua.

Tak sampai 4 jam tersiar di Malaysiakini... Dah penuh di muka-muka depan blog pembangkang dengan cerita ini... Itu sebenar ceritanya...

Bukan kes pasal si Mismah yang kononnya diberikan warganegara dalam masa 4 jam. Selepas dapat status warganegara, Mismah yang pada awalnya memilik IC Merah (PR) dikatakan sudah didaftarkan sebagai pengundi...


Hal Mismah ni tak seperti yang di perkatakan Malaysiakini... Menipu je kerjanya..


Isu ini telah berjaya di bongkar oleh rakan blogger Double Y, dimana Malaysiakini menyebut Mismah merupakan pengundi berdaftar yang baru. Bermakna Malaysiakini menggambarkan bahawa Mismah telah pun bergelar pengundi yang sah!


Dari hasil semakkan, apa pun tak de... Kenyataan palsu segala-galanya... Ini jawapannya..


Pengesahan di mana permohonan Mismah masih lagi dalam proses.

Mengikut semakan melalui No. KP Mismah, masih tiada lagi dalam Daftar Pemilih
Ini lah jiwa pembangkang.. Yang ujud hanya untuk memfitnah dan merosakkan pemikiran rakyat Malaysia agar benci dengan kepimpinan kerajaan yang sedia ada.


Hairan juga ye, Mr YY... Pendaftaran Mismah ni tidak disertakan sekali status bin, binti atau a/k, a/l, a/p? Apa cerr...
Reaksi:

3 ulasan :

  1. salam perjuangan saudara Mael XPDC.. hahaha

    Blog tuan sudah saya follow dan pautkan di blog saya. Semoga perjuangan kita diberkati Allah S.W.T

    Amin...

    Selamat berpuasa untuk saudara dan keluarga. :)

    BalasPadam
  2. org 1Malaysia tau lama dah siapa sbenarnya HARAMJADAH tu... blog kamu ni tertinggal kapal selapm scorpion ka.. siapa yg buat dulu carian yg d papar malaysiakini tu??? konpom laa spr & pendaftaran dah coverline... paa laa budus punya otak org penbgerang ni...

    BalasPadam
  3. ketingalan la korang ni... tu la asik2 jd penjilat umno, tu pasal otak lembab.. baik masuk dlm jamban je blog ko ni..

    BalasPadam

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.