#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

9 Mei 2012

'Bapak Kafir' mana yang restui BERSIH 3.0? Klik baca sini!

Marah bebenor penyokong PAS bila bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor memberi gelaran kepada Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat sebagai 'Bapak kafir' berikutan kenyataan terbuka Nik Aziz yang mewajibkan orang awam menyertai demonstrasi BERSIH 3.0.

Kenyataan Rahim itu berkait rapat dengan reaksi negatif Nik Aziz yang mempertikaikan keputusan Jawatankuasa majlis Fatwa Kebangsaan yang menetapkan haram bagi umat Islam menyertai atau menyokong demonstrasi yang impaknya buruk terhadap ketenteraman - termasuklah demonstrasi BERSIH 3.0.

Dalam kenyataannya sebelum ini, Nik Aziz menganggap semua anggota Jawatankuasa Fatwa telah membuat kesilapan kerana melihat isu BERSIH 3.0 hanya dengan sebelah mata - satu penyataan yang sengaja memperlekehkan kelayakan para Ulama yang emnganggotai jawatankuasa tersebut.

Dan bila Rahim tiba-tiba tampil ke depan menemplek kembali kenyataan Nik Aziz itu, memang termanggu seketika penyokong PAS dibuatnya. Sampaikan Nik Aziz sendiri yang selama ini amat gemar komplen sana sini mempertikaikan akidah dan tahap ilmu orang lain pun kelu lidah tak mampu komen apa-apa.

Mungkin melihat Nik Aziz terpana seketika dengan tujahan keras tepat atas dahinya itulah mendorong penyokong PAS dan ramai pimpinan PAS yang lain cuba cover malu yang terpalit atas dahi Nik Aziz. Walhal sebenarnya ramai kalangan mereka hanya baca tajuk sahaja dan tak mustahil sebahagian besar yang lain hanya mendengar dari pihak yang ketiga.

Rupanya penyokong dan pemimpin PAS tahu juga apa rasanya bila telinga panas dan rasa marah serta geram bila kena tujah atas dahi oleh orang lain.

Sebelum ini tatkala penyokong UMNO dikafirkan dan dipersenda akidahnya oleh pemimpin PAS, ada pernah orang PAS ambil kisah? Bila Nik Aziz memuliakan syaitan sebagai kawan semata-mata untuk menghalalkan hubungan PAS dengan kafir harbi DAP, ada orang PAS terfikir untuk menegur keterlanjuran kata Nik Aziz?

Jawabnya tiada... Sebabnya?... Kerana hati nurani penyokong PAS sudah hitam kelam dan buta tuli mengiakan saja dengan segala macam ucap keji dari mulut Nik Aziz sekalipun tahu hakikatnya Nik Aziz hanyalah seorang politikus yang mencari duniawi dengan menjual agamanya.


Walaupun MP juga tidaklah bersetuju sepenuhnya dengan kenyataan Rahim menganggap Nik Aziz adalah BAPAK KAFIR (Father Of Kafir) namun sekali sekala ada orang dengan selamba saja balun Nik Aziz elok juga, kena pula yang membalun itu non-politician memang cair tahi telinga penyokong PAS dibuatnya.

Reaksi:

1 ulasan :

 1. 1) al- quran adalah imam yang wajib kita turuti untuk membebaskan diri dari api neraka.

  2) tujuan utama al-quran diturunkan adalah untuk membebaskan dan melepaskan diri dari tipudaya syaitan sehingga setiap perbuatan dan amalan allah syorkan agar dimulai dengan:

  AKU BERLINDUNG KEPADA ALLAH DARI SYAITAN YANG DIREJAM.

  sesungguhnya kalam allah yang banyak didalam al-quran ialah:

  SESUNGGUHNYA SYAITAN ITU ADALAH MUSUH KAMU YANG NYATA.....tapi nik aziz cakap boleh berkawan dengan syaitan untuk hancurkan umno.Ini bermakna nik aziz telah melanggar rukun iman iaitu percaya kepada al-quran dan seterusnya menderhaka kepada allah dan rasul.Secara umum nik aziz telah lama kafir sebab dia ulama dan sengaja menderhaka....wallahualam.

  BalasPadam

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.