#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

19 November 2013

VILLA NABILA: Jadi lawak der.... Itulah 'kuasa media baru'. KLIK baca ni!


Semuanya sudah terjawab, budak hilang di Villa Nabila sudah ditemui, tidur di rumah kawan, tak pasal-pasal rumah kosong di Danga Bay Johor Bahru itu dapat nama, satu Malaysia punya kecoh, hingga malam semalam jadi macam pesta depan rumah hantu itu dan boleh agak kalau riuh macam itu hantu pun 'angkat bungkus'... lari malam... (KLIK)

Itulah 'kuasa media baru'.

Bayangkan bagaimana fakta dan mitos bercampur dan menyebabkan panik yang bukan-bukan...

Hakikatnya budak yang hilang itu, Mohamad Izzat Izzudin Hussin, 16, berada di rumah seorang kawannya di Bandar Dato Onn, Johor Bahru.

Mangsa difahamkan bersama rakannya memasuki Villa Nabila awal pagi Ahad sebelum keluar menerusi pintu belakang dan membuat keputusan tidak pulang ke rumahnya, sebaliknya tidur di rumah rakannya.

Susulan kehilangan Izzat, keluarganya membuat laporan polis dan kes itu kemudian mendapat perhatian orang ramai yang membuat tanggapan mangsa itu hilang di villa berkenaan dan kononnya `disorok' penunggu banglo lama berkenaan.

Ibunya Norhayati Mohamad, 39, berkata, polis memaklumkan kepada beliau bahawa anaknya telah ditemui di sekitar pukul 2 pagi Selasa.

"Saya lega kerana saya benar-benar percaya bahawa makhluk halus telah mengambil anak saya," katanya ketika dihubungi.

"Dia menyatakan lupa jalan untuk pulang ke rumah seolah-olah ada individu yang membawanya ke suatu lokasi.

"Kemudian dia dibantu seorang lelaki yang memberi perlindungan di rumahnya," katanya ketika dihubungi pagi tadi.

Norhayati berkata, beliau berjaya bercakap dengan anaknya secara ringkas dan anaknya memberitahu bahawa dia telah terlupa untuk memberitahu ibunya di mana dia berada.

"Dia tidak pernah hilang seperti ini sebelum ini, sekarang saya hanya berasa lega, " katanya, sambil menambah anak lelakinya itu masih disoal siasat oleh pihak polis pada masa ini.

Sebelum ini dilaporkan bahawa seorang remaja lelaki telah hilang selepas dia dilihat memasuki bangunan terbiar di Danga Bay di Johor Bahru pada sabtu.

Turut dilaporkan bahawa sekumpulan 23 kanak-kanak juga telah hilang.

Polis, bagaimanapun, menafikan laporan yang kedua.

Portal pelancongan yang berpangkalan di AS, Expedia baru-baru ini menyenaraikan Danga Bay sebagai antara lima tempat yang paling berhantu di Malaysia kerana lokasi Villa Nabila.

Banglo ini terletak di atas bukit yang menghadap ke Selat Johor - AD

ARTIKAL TERDAHULU: KLIK SINIReaksi:

0 ulasan:

Catat Ulasan

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.