#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

5 November 2013

BANKRUPTCY: KANTOI!!! Anwar pilih bulu ke?... KLIK baca ni!

Gambar Anuar Kamaruddin bersama Bang Non

Punyalah malang seperti dah jatuh ditimpa tangga pula. Dah kena saman dek kerana memfitnah, dah tu harta dilelong di istihar muflis pula.

Itulah nasib Setiausaha PKR Cabang Jelutong, Anuar Kamaruddin setelah Mahkamah Tinggi Pulau Pinang memerintahkan beliau anrara tiga pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) masing-masing dikenakan bayaram ganti rugi RM30,000 kepada bekas Ketua Wanita PKR negeri ini, Aminah Abdullah, dalam satu saman fitnah pada 27 September lalu.(KLIK)

Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk GV Varughese membuat keputusan itu selepas mendapati Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Norhayati Jaafar; Timbalan Ketua PKR Cabang Jelutong, Jab Samad serta Anuar Kamaruddin mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah terhadap Aminah anatara lain bermaksud beliau Aminah Abdullah seorang yang jahil agama dan tiada sebarang pengetahuan syariat Islam, menerima umpan kebendaan daripada UMNO, termasuk dituduh menggesa Presiden PKR Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail bercerai dengan suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim sepertimana yang tersiar dalam akhbar Harakah edisi 20-22 Mei tahun lepas.


Berikutan itu, Anwar Kamarudin merangkap Setiausaha PKR Cabang Jelutong atau lebih dikenali oleh masyarakat kampungnya dengan nama Khairil Jora gagal melunaskan bayaran ganti rugi RM30,000 tersebut sehingga diistihar bankrap oleh Mahkamah Tinggi Pulau Pinang.

Dalam pada itu, daripada maklumat yang diterima. Dua pemimpin terbabit bersama-sama beliau iaitu Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Norhayati Jaafar; Timbalan Ketua PKR Cabang Jelutong, Jab Samad terlepas daripada menanggung beban kerana dibantu dan mendapat pembelaan daripada Anwar Ibrahim.

Apa yang berlaku, beliau hingga sanggup membuat fitnah demi membela parti dan presiden parti Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail. Kenapa beliau yang juga dikata akrab dengan Anwar Ibrahim tidak turut sama dibela?

Anwar pilih bulu ke?

Malangnya, kalau pun bukan Anwar sendiri yang boleh melihat nasib menimpa beliau, mengapa tidak parti PKR?

MP berpendapat, Setiausaha PKR Cabang Jelutong, Anuar Kamaruddin dan tak lupa kepada macai-macai yang diluar tu... Renung dan pikir-pikirkan lah semula perjuangan korang bersama PKR tu...

Seperkara lagi, kenapa harus percayakan sangat si Anwar tu? Kehkehkehhh!!!ARTIKAL TERDAHULU: KLIK SINI

1 comments :

  1. Huu òlloh.. macai pukatan lembu tongong weiii!

    ReplyDelete

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.