RM2.6 wang 1MDB?

26 Januari 2014

KHALIMAH ALLAH: Tak pernah plak disebut 'atas nama Allah... HARAM TAK PERNAH!

Bible yang dirampas JAIS

Berikut adalah apa yang telah dikirimkan ke email seorang rakan dari seorang yang pernah beragama Kristian Katholik dan kini seorang Muslim dari Sarawak.

Setiap perkataan yang ditulis tidak diedit atau ditokok tambah... Ikuti pendedahannya :

Penganut catholic 'haram' terima holy communion (roti kudus) dlm upacara keagamaan kristian lain. Kita faham lebih kurang 'catholic' dan 'non-catholic'.. mcm muslim dan non muslim..

Tetapi kristian lain setahu aku contoh kristian Anglican (protestant) boleh menerima holy communion gereja catholic

Dlm gereja besar di bandar biasanya ada dua mass (mass = praying session). Satu utk mass berbahasa inggeris dan satu utk bhasa melayu. Dlm mass bahasa melayu ada disebut Allah Bapa merujuk kpd Allah pencipta langit dan bumi. Tetapi dlm mass bahasa inggeris x disebut Allah pun. Sebaliknya ia disebut Lord father.

Itulah yg kita selalu dgr bila dorang wat tanda salib dorang sebut 'in the name of father, the son and the holy spirit'... atau dlm bahasa melayunya berbunyi 'atas nama bapa, putera dan roh kusus' ... x pernah plak disebut 'atas nama Allah, putera dan rph kudus'... HARAM TAK PERNAH!

Tanya la mana2 kristian bila dorang wat tanda salib dlm bahasa melayu dorang sebut Allah tak? Hehe

Cukup tanya itu je nanti dgr la camne plak dorang nak jawab

Dorang ada mcm2 muslihat sbgai hujah. Hmm mmg dah sesat pun. Catholic kata protestant x betul, protestant kata catholic dah menyimpang, methodist plak dgn hujahnya mengatakan dorang pihak krostian yg sebenar dan trrbaru kristian jehovah tersebar utk memurtadkan catholic supaya ikut kepercayaan dorang dan jgn sembahyang ikut cara catholic.. pening kristian nie..

Kristian xde kwalan mcm islam. Syiah jer sikit terus serbu.. mcm2 jenis kaedah terbaru dlm ritual dibuat ikut kesesuaian zaman. Dulu guna Organ (piano barat) skrg dah guna live band dlm gereja masa nyanyi lagu puji2an terhadap tuhan mereka.

Sesat lagi menyesatkan pada kita tapi biasa pada dorang

DAP bukan pejuang utk kristian. Dorang sebenarnya x kesahpun apa anutan agama perdana menteri mereka asal saja bukan islam. KRISTIAN digunakan sebagai modal politik semata2 utk pancing undi Sabah dan Swak. Tengokla Singapura.. ada PAP membentuk negara kristian? 
Selanjutnya KLIKSINI

ARTIKAL TERDAHULU: KLIKSINI


Reaksi:

0 ulasan:

Catat Ulasan

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.