#Bajet2018: Ucapan Penuh YAB. Datuk Seri Najib Tun Razak

10 January 2014

Lim Guan Eng dicabar ikut langkah Negeri Johor. KLIK baca ni!


Dalam satu kenyataan media Pergerakkan Pemuda UMNO Pulau Pinang berkaitan kenyataan Ketua Menteri, Lim Guan Eng didalam twitter miliknya menyebut isu pemansuhan pusat hiburan di Pulau Pinang.

Dimana Lim Guan Eng didalam twitter beliau tertarik dengan tindakan YM Menteri Besar Johor dengan memansuhkan Pusat Hiburan.

Beliau juga akan menuruti langkah memansuhkan Pusat Hiburan ini di Negeri Pulau Pinang jika ini adalah kemahuan orang melayu di Negeri Pulau Pinang.

Dalam hal ini Pergerakan Pemuda UMNO Negeri  ingin meminta penjelasan beliau yang menyatakan akan menutup pusat hiburan ini jika hanya ada kemahuan orang melayu sedangkan kita sedia maklum bahawa semua bangsa dan kaum mengunjungi Pusat Hiburan ini.

Kenyataan berbau 'rasis' sebegini tidak sepatutnya keluar daripada Ketua Menteri yang mentadbir sebuah negeri yang mempunyai berbilang bangsa

Rafizal Abd Rahim 

Mewakili pergerakan, Rafizal Abd Rahim merangkap Ketua Pemuda UMNO Negeri juga ingin meminta dan mendesak Ketua Menteri Pulau Pinang melaksanakan apa yang telah beliau nyatakan di laman twitternya.

"Kita tidak mahu beliau hanya 'bercakap kosong' untuk menjuarai hati  rakyat Pulau Pinang", katanya lagi.

Sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang, beliau perlu memperlihatkan kesungguhan dalam menangani gejala sosial bukan sahaja di kalangan orang melayu tetapi semua Kaum di Pulau Pinang.

Sudah sampai masanya Ketua Menteri Pulau Pinang 'belajar' mengotakan apa yang beliau telah janji atau ungkapkan.

Dari itu, Pergerakan Pemuda UMNO Negeri ingin mencabar Ketua Menteri Pulau Pinang SEGERA memansuhkan semua jenis Pusat Hiburan di seluruh Pulau Pinang selaras dengan penulisan beliau di laman twitternya.

ARTIKAL BERKAITAN: KLIKSINI.


0 comments:

Post a Comment

SOUTHERN Blogger

MALAYA Blogger.